Guvernul alocă 53 de milioane euro pentru construcția unei rețele de ”benzinării” electrice

0

Comisia Europeană aprobă o schemă de subvenții prin care guvernul României va acorda 53 de milioane euro pentru ”benzinării” electrice. Cu acești bani s-ar putea construi aproximativ 600 de astfel de ”benzinării” electrice.

Comisia Europeană este de părere că măsura planificată de România pentru a susține crearea unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice respectă normele UE privind ajutoarele de stat, pentru că va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante fără a distorsiona ”în mod nejustificat” concurența pe piața unică.

Guvernul Dăncilă a aprobat în 2019 o schemă de ajutor de stat privind stimularea amplăsării de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in și a cerut aprobarea Comisiei Europene. Subvenția va putea fi accesată de firmele care vor investi peste 200.000 de euro în dezvoltarea de noi stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Banii sunt alocați pentru perioada 2020-2025. Se urmarește stimularea investițiilor în stații de reîncărcare a vehiculelor hibride și a vehiculelor electrice cu baterie din România. Aceasta va acoperi zonele urbane, suburbane și rurale și își propune să dezvolte o rețea de stații de reîncărcare pe întreg teritoriul țării.

Schema este deschisă tuturor operatorilor economici care îndeplinesc anumite criterii, de exemplu în ceea ce privește echiparea cu prize. Beneficiarii vor fi selectați printr-o procedură deschisă și transparentă de ofertare, iar sprijinul va fi acordat sub formă de granturi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele