Guvernul își asuma răspunderea pe recursul compensatoriu

0

Guvernul îşi angajează răspunderea săptămâna aceasta pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan după şedinţa conducerii liberale, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM. Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări”,scrie Turcan pe Facebook

În ceea ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. ”Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor”, argumentează vicepremierul.Turcan anunţă că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situaţiei din România.

Citește și: Augustin Zegrean despre abrogarea recursului compensatoriu: Cei care au beneficiat nu se întorc la puşcărie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele