Guvernul PSD – ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii

0

Europarlamentarul liberal Siegfried Muresan afirmă că Guvernul PSD – ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii, pentru că ar fi trebuit să depună candidatura până în 6 mai.

”Guvernul PSD – ALDE a refuzat ca România să găzduiască Autoritatea Europeană a Muncii. România avea termen până pe 6 mai să se înscrie pentru a găzdui nou-înfiinţata Autoritate Europeană a Muncii (AEM). De două ori am făcut apel public Guvernului României să depună o candidatură serioasă pentru a găzdui această nouă instituţie europeană. Prima dată în martie, după ce Consiliul UE a publicat procedura de selecţie a noului sediu, a doua oară la începutul lunii aprilie, când am votat în Parlamentul European regulamentul privind funcţionarea instituţiei”, a scris, vineri, pe Facebook, europarlamentarul liberal Siegfried Muresan.Acesta susţine că a insistat ca România să se înscrie în această competiţie pentru că ar fi avut cele mai multe şanse să câştige. ”În primul rând, fiindcă este una dintre cele cinci ţări membre ale UE care nu găzduiesc încă nicio instituţie europeană şi fiindcă este cea mai mare dintre aceste ţări. Celelalte ţări sunt Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Slovacia. În al doilea rând, fiindcă cerinţele privind facilităţile pe care trebuie să le aibă noul sediu şi noul oraş-gazdă pot fi îndeplinite cu uşurinţă de un sediu din Bucureşti. La finalul perioadei de depunere a candidaturilor, trei din cele patru ţări care nu găzduiau o instituţie UE şi-au depus candidatura pentru găzduirea AEM: Bulgaria (Sofia), Slovacia (Bratislava ) şi Cipru (Nicosia), alături de Letonia (Riga), ţări şi oraşe mult mai mici şi cu resurse mai mici decât România şi Bucureşti. Letonia, o ţară cât cinci judeţe, găzduieşte deja o instituţie UE şi nu renunţă în a găzdui şi AEM. Aşa obţii lucruri în Europa”, a mai scris Mureşan pe Facebook.
Potrivit acestuia, ”Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabilă să obţină nimic pentru România în Europa”.

Citește și: Europa epuizează resursele planetei. Din 10 mai consumăm resurse naturale care aparțin generațiilor viitoare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele