Guvernul sesizează Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51 privind transportul elevilor și Legea privind plafoanele bugetare

0

Guvernul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe justiție, OUG 51 privind transportul elevilor și Legea privind plafoanele bugetare, a anunțat, luni, vicepremierul Raluca Turcan, după ședința conducerii PNL.

 

Raluca Turcan a precizat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru trei proiecte:

  1. Legi din domeniul justiției – prorogarea pensionării magistraților, trecerea completurilor de 2 la 3 judecători și partea legată de vechime pentru accederea în magistratură
  2. Abrogarea OUG 51 – partea legată de transportul școlar, acesta fusese scos din sfera serviciilor publice
  3. Legea privind plafoanele bugetare

Turcan a mai declarat că Guvernul a decis ca o a doua asumare de răspundere să fie pe OUG 114, astfel încât aceasta să fie abrogată cu excepția părții referitoare la construcții. Marți va fi proiectul în primă lectură în ședința de Guvern.

PNL a mai decis să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și ale magistraților. Ea a precizat că în paralel se lucrează la o nouă lege a pensiilor care să elimine privilegiile din sistem.

Conform articolului 114 din Constituție:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2) , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Citește și: Turcan: PNL a corectat “măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiţie”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele