Guvernului Ciucă dă drumul la angajări la stat

1
angajati

După ce angajaților în instituțiile și autoritățile publice a ajuns în luna septembrie la 1,23 de milioane de persoane, în scădere cu aproximativ 20.000 de posturi față de începutul anului, Guvernul Ciucă a dat drumul la angajări pentru noi bugetari.

 

Cele mai recente date ale Ministerului Finanțelor arată că un total de 1.233.386 de posturi erau ocupate în sectorul bugetar, în septembrie 2020. Acest număr reprezintă cu 15.000 mai puține posturi decât la finalul anului 2020 și cu 20.000 de posturi mai puțin decât în luna februarie 2021, când se atinsese un număr de 1.253.454 de posturi.

Vezi și UPDATE: Iohannis și-a desemnat Premierul: Generalul Ciucă. Președintele vrea guvern minoritar

Scăderea numărului de posturi ocupate a venit în contextul în care fostul Guvern Orban a stopat angajările la stat pe durata stării de alertă, măsură care a fost continuată pe durata Guvernului Cîțu.

Guvernul putea face în această perioadă angajări pentru a acoperi pierderile de personal, cum ar fi cele prin pensionare sau plecare voluntară.

Însă Guvernul Ciucă a decis să schimbe această practică, prima sa decizie fiind chiar repornirea angajărilor la stat. Chiar în seara învestirii, Executivul a adoptat a ordonanță de urgență care instituie o derogare de la legislația existență pe deurata stării de alertă. Odată cu adoptarea ordonanței de urgență, practic toate instituțiile bugetare pot face din nou angajări.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele