Hăituit de fisc, Cristiano Ronaldo va părăsi Spania

0
29

Aventura lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid se apropie de sfârşit din cauza problemelor pe care acesta le are cu fiscul spaniol.

“Indignat de acuzațiile Fiscului, Ronaldo vrea să abandoneze Spania. Hotărârea e definitivă, l-a anunțat deja pe președintele lui Real Madrid”, a anunțat pe copertă cotidianul portughez „A Bola”.

Cristiano Ronaldo a fost acuzat marți de fraudarea fiscului spaniol cu suma de 14,7 milioane euro.Secția de delicte economice a Procuraturii provinciei Madrid a depus o plângere împotriva starului lusitan în fața unui judecător de instrucție, pentru patru delicte împotriva administrației fiscale, comise în perioada 2011-2014 și care implică o fraudă de 14,7 milioane euro. Procuratura a argumentat că atacantul lui Real Madrid a profitat de o structură corporativă creată în anul 2010 pentru a ascunde de fiscul spaniol veniturile generate în Spania din drepturile de imagine, ceea ce reprezintă o neîndeplinire “voluntară’ și “conștientă” a obligațiilor sale fiscale în țara în care este rezident.

Fotbalistul se simte lezat

“Această informație a fost o surpriză total pentru jucător, care se simte lezat, ceea ce mi-a dat o responsabilitate specială și un impuls pentru a-mi asuma în numele său această senzație de tristețe și nedreptate”, a afirmat Antonio Lobo Xavier într-un interviu acordat postului portughez de televiziune SIC Noticias.

Aflat în prezent în cantonament cu selecționata Portugaliei în vederea participării la Cupa Confederațiilor (17 iunie-2 iulie), Cristiano Ronaldo riscă, dacă va fi urmărit în justiție și condamnat, o amendă “de cel puțin 28 milioane euro”, precum și “o pedeapsă cu închisoarea pentru patru delicte fiscale, între care trei agravante”, a indicat sindicatul Gestha al tehnicienilor Ministerului Finanțelor spaniol.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele

*