Românii din diaspora dau în judecată Charlie Hebdo după caricatura cu Simona Halep

0
- Reclama -

Deși revista Charlie Hebdo este o revistă de satiră care de-a lungul timpului s-a remarcat prin caricaturi care de care mai ciudate sau controversate la adresa celor mai mari personalități ale planetei, o comunitate de români din diapora este decisă să dea în judecată publicația.

Reprezentanții Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) vor să depună o plângere penală împotriva publicației franceze Charlie Hebdo, care a publicat zilele trecute o caricatură cu Simona Halep. Președintele FADERE spune că depune plângerea pentru că și-au permis să se atingă de Halep.

„Am decis să deschidem un proces împotriva redacției Charlie Hebdo, pe de o parte pentru că și-a permis să se atingă de Simona Halep, iar pe de altă parte pentru ironizarea comunității de români din Franța. Am remarcat și din alte ocazii că astfel de campanii mediatice – Italia, de exemplu – au un efect dezastruos împotriva comunității de români care locuiește acolo. Nu am dori ca acest lucru să se întâmple și în Franța. Știm că e o comunitate de români harnici, muncitori, care au o imagine bună”, a spus președintele FADERE, Daniel Țecu.

Charile Herbado s-a făcut remarcată de-a lungul timpului printr-o serie de caricaturi care înfățișează persoanlități ale planetei, în special politicieni. Fostul președinte al SUA Barack Obama, cât și cu actualul, Donald Trump sau cancelarul Germaniei, Angela Merkel sunt mică parte din seria de persoanlități caricaturizate de revista de satiră franceză.

Imagini pentru charlie hebdo obama

- Reclama -

 

Imagine similară

 

 

Imagini pentru charlie hebdo merkel

În 2015 un atac terorist la sediul revistei a luat mai multe vieți ale jurnaliștilor care lucrau la acestă publicație. Atunci, intregul front vestic, la nivel oficial s-a solidarizat cu victimile atentatului terosit, condamnând faptele. Atacul terorist venea la scurt timp după ce revista de satiră prezenta o caricatură care a părut a fi ofensatoare gruprurilor extremiste teroriste, iar de aici până la cumplita tragedie nu a mai fost decât un pas.

Foarte multe reacții au apărut în spațiul public din România la scurt timp după publicarea caricaturii ce ironiza victoria Simonei Halep de la Roland Garros. În caricatură Simona apare strigând „Fier vechi! Fier vechi!”.

Citește și Charlie Hebdo a satirizat-o pe Simona Halep

De Vlad Mitu

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele