Handbal: meciul cu Serbia poate confirma renașterea echipei tricolore

0

Echipa naţională de handbal masculin a ţării noastre va întâlni astăzi, în  Sala Sporturilor din Baia Mare, începând cu ora 20,00, echipa Serbiei. După două rezultate entuziasmante, acest meci poate reprezenta confirmarea renașterii handbalului masculine autohton.

În Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, România ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Belarus, 2 puncte, Serbia, 2 puncte, și Polonia, 0 puncte. Tricolorii au obținut victorii cu Belarus (26-23, în deplasare) și cu Polonia (28-23, acasă), iar Serbia a învins Polonia (37-32, în deplasare), pierzând cu Belarus (27-36, acasă).  Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018.

Selecționerul spaniol Xavier Pascual Fuertes, omul de care se leagă acest reviriment al naționalei României,  este încrezător că echipa pe care o conduce poate produce un rezultat bun:  “Sunt foarte mulțumit de ceea ce am făcut și cred că meciul de mâine este foarte important și este important și pentru efortul depus de jucători în ultimele luni de zile. Muncim împreună deja de câteva luni, dar trebuie să continuăm această muncă, deoarece suntem departe de unde dorim noi să ajungem. Mâine jucăm poate împotriva celei mai talentate echipe din grupă, având jucători cu mare experiență, jucători pe fiecare post în parte și trebuie să-i respectăm. Ce am lucrat până acum vom pune în practică mâine, dar ei sunt mai buni decât noi, iar noi o să încercăm să contracarăm acest lucru cu un joc de echipă. Avem încredere că putem face un joc foarte bun, dar cred că suntem conștienți de unde ne aflăm noi și unde se află echipa Serbiei”.

 

Sursa foto: radiocluj.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele