Hans Klemm: “Schimbările din justiţie dau ceasul înapoi în anul 2000”

0

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a participat la deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept a Universității Bucureşti. Diplomatul a criticat în termeni duri modificările la legile justiţiei şi la Codul Penal, susţinând că presiunile politice asupra justiţiei anulează reformele din sistemul judiciar din ultimii 20 de ani.

“De când România a aderat la UE, sistemul de justiție nu s-a mai confruntat cu dezbateri atât de intense și posibile schimbări. Sistemul de justiție românesc, construit cu mare efort, ar putea fi dezmembrat în mai puțin de un an. Indiferent de tipul de drept în care veți intra, și voi veți fi afectați”, le-a spus Klemm studenţilor.

“Amendamentele la legile justiției vor scădea vârsta de pensionare la judecători și procurori. Aceste amendamente vor crește pregătirea postuniversitară oprind temporar fluxul de magistrați. Este dificil de prevăzut cum va face față acest sistem la presiuni, având în vedere lipsa de personal.

Se acumulează dovezi că magistrații sunt vizați din ce în ce mai mult politic și în presă, pentru decizii judiciare și opinii publice pe care politicienii le văd ca punând în pericol interesele lor”, a afirmat ambasadorul, adăugând că schimbările din justiţie “dau ceasul înapoi în anul 2000”.

Citește și Claudiu Manda distribuie o informație falsă potrivit căreia Canada a legalizat relațiile sexuale dintre oameni și animale

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele