Hectarul de teren arabil românesc este mai scump decât în Franţa

0

În România, un hectar de teren arabil costa aproximativ 10.000 de euro anul trecut, mai mult ca în multe alte ţări mai dezvoltate, cum ar fi Franţa, potrivit unui studio Eurostat.

Cel mai ieftin teren arabil este în Croaţia, iar cel mai scump a fost, în schimb, în Olanda, unde a ajuns la circa 70.000 de euro.

Un teren agricol din România costa, în medie, puţin sub 10.000 de euro, în coada listei aflându-se Slovacia, Estonia şi Croaţia.

Din UE, Olanda a înregistrat cel mai mare preţ de cumpărare pentru un hectar de teren arabil: 69.632 de euro în medie.

În Croaţia, un hectar costă în medie 3.440 de euro.

Pe de altă parte, la nivel regional, un hectar de teren arabil a costat cel mai puţin în regiunea de sud-vest a Bulgariei, în Yugozapaden, cu o medie de 2.051 de euro / hectar.

Trebuie spus că nivelul preţurilor terenurilor a fost influenţat de o serie de factori, fie că sunt naţionali – legi, regionali – clima şi factori de productivitate – calitatea solului, panta, drenaj şi aşa mai departe, precum şi cererea şi oferta.

Totodată, cumpărarea de teren arabil irigabil a fost mai scumpă decât terenul arabil neirigabil în aproape toate regiunile Uniunii Europene.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele