Henry Kissinger susţine aderarea Ucrainei la NATO

0
Ucraina întoarce frontul
- Reclama -

Fostul secretar de Stat american Henry Kissinger a pledat, într-o intervenţie la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, în favoarea unei susţineri continue a Ucrainei până la obţinerea unui armistiţiu şi în favoarea aderării Ucrainei la NATO, dar şi în favoarea menţinerii unui dialog cu Rusia.

 

”Înaintea acestui război, eu mă opuneam ca Ucraina să devină un (stat) membru (al) NATO, pentru că mă temeam ca asta să nu provoace exact ceea ce vedem acum”, a declarat el marţi la WEF, în Elveţia.

”Însă, acum, că procesul a atins acest nivel, o Ucraină neutră în aceste condiţii nu ar mai avea sens”, a subliniat într-o legătură prin videoconferinţă Henry Kissinger.

O ”aderare a Ucrainei la NATO ar fi un rezultat adecvat” după încheierea conflictului, a apreciat el.

- Reclama -

Anton Hadăr vorbește despre analfabetism și generații foarte slab pregătite

Henry Kissinger, în vârsrtă de 98 de ani, a îndemnat, cu toate acestea, să se facă totul pentru a se evita ca războiul ”să nu se transforme în război împotriva Rusiei” şi să se depună eforturi în vederea menţinerii unui dialog cu Moscova, pentru a i se oferi ”ocazia de a se alătura sistemului internaţional” după încheierea unei păci.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele