Honk Kong se transformă în scenă de război

0

Polițiştii din Hong Kong au primit ordin să pună tunurile cu apă pe demonstranţi şi să le arate că au la brâu pistoale cu muniţie de război. Demonstraţia de forţă i-a înfuriat şi mai mult pe protestatari. Au început un război de stradă cu forţele speciale şi zeci de civili au fost arestaţi.

A fost prima dată când trupele speciale din egiunea autonomă administrată de China au folosit tunurile cu apă în cele trei luni de proteste anti-guvernamentale.

Poliţiştii au tras şi cu gaze lacrimogene, iar protestatarii au aruncat cu sticle incendiare în ei.

Citște și Trump îngrijorat de violențele autorităților chineze din Hong Kong

„Hong Kong trece acum printr-o revoluție. Este o revoluție, este mai mult decât o mișcare contra legii extrădării, pentru că în ultimele trei luni i-am văzut pe activiștii din Hong Kong riscând să fie împușcați, atacați cu gaze lacrimogene și spray cu piper, bastoane, totul pentru a lupta contra colonizării chineze”, a explicat un manifestant.

Mai mulți polițiști au scos pistoalele cu muniție reală și i-au amenințat pe protestatari: „Au scos armele, au scos armele! Au scos armele și le îndreaptă către oameni. Îndreaptă armele către oameni!” – au strigat protestatarii când au văzut mișcarea forțelor de ordine.

Hong Kong trece printr-una dintre cele mai grave crize politice din ultimii zeci de ani. Mișcarea de protest a început după ce guvernul a scris un proiect de lege care ar fi permis extrădarea şi anchetarea în China a localnicilor care se opun regimului comunist.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele