Hotelierii și jandarmii de pe litoral, pregătiți pentru turiști

0

Hotelierii și jandarmii de pe litoral sunt pregătiți pentru turiști. Pe litoral nu va fi nici anul acesta atmosfera obișnuită din minivacanța de 1 Mai, dar va fi mai bine decât anul trecut, când din cauza stării de urgență aduse de pandemie românii nu au putut pleca nicăieri.

 

Acum hotelierii așteaptă zeci de mii de turiști și pun la punct ultimele detalii, astfel încât toată lumea să se simtă bine, dar să fie respectate și regulile sanitare.

Potrivit datelor companiilor turistice, 35.000 de oameni şi-au făcut rezervări în Mamaia și Vama Veche, așa că și autoritățile au anunțat mobilizarea unui număr sporit de polițiști. 

Vezi și Pregătiri la Marea Neagră pentru 1 Mai

Peste 30.000 de turişti se estimează că vor fi la mare în aceste zile, cei mai mulți în Vama Veche și Mamaia.

Forțele de ordine au comunicat presei că vor fi la datorie în cele patru zile de mini-vacanță 400 de polițiști și 250 de jandarmi zilnic pentru a asigura ordinea publică în stațiuni, fluidizarea traficului rutier și prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Poliţiştii şi jandarmii vor acţiona în zonele aglomerate cu precădere și vor fi prezenţi în zona lăcașurilor de cult în noaptea de Înviere, cu precizarea că declarația pe propria răspundere nu este necesară, dar doar pentru cei care merg la slujba de Înviere, nu și pentru ceilalți.

Patrulele mixte de polițiști și jandarmi vor fi prezente inclusiv pe plaje pentru a preîntâmpina adunările de persoane sau chiar petrecerile după ora 22:00.

Stațiunile sunt pregătite parțial pentru minivacanța de 1 Mai și Paşti.

Mamaia, vedeta litoralului

În Mamaia sunt în jur de 70 de unități de cazare deschise din cele 100 de pe întreg litoralul. Turiștii au sosit deja. Se poate mânca la terasele de pe faleză, telegondola funcționează, dar vremea din păcate deocamdată nu ține deloc cu cei care au sosit să se bucure de soare la mare.

Vezi și Vreme caldă în minivacanţa de 1 Mai

Astăzi a plouat, cerul este înnorat, dar vestea bună este că de sâmbătă va fi cer senin, iar temperaturile vor crește în jur de 20 de grade Celsius.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele