Hunor: Trebuie să căutăm toate mijloacele pentru a bloca intrarea în vigoare a alegerii primarilor în două tururi

0

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la Adevărul live, că Uniunea va căuta toate mijloacele pentru a bloca intrarea în vigoare a alegerii primarilor în două tururi, iar dacă moțiunea de cenzură pe care o va susține alături de PSD nu trece, va merge la Curtea Constituțională.

 

Întrebat dacă UDMR se va alătura PSD și în demersul de a contesta la CCR alegerea primarilor în două tururi, Kelemen Hunor a răspuns: „Alături de cei care vor semna, da. Trebuie să căutăm toate mijloacele pentru a bloca intrarea în vigoare a legii”.

El a amintit că UDMR a spus din 2017 că nu susține schimbarea sistemului electoral. „Pe termen lung, putem discuta, dar concomitent cu o reformă administrativă”, a adăugat liderul UDMR.

 

Kelemen Hunor a precizat că moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR ar trebui votată și de USR, pentru declanșarea alegerilor anticipate

 

Liderul UDMR a subliniat că dorește declanșarea alegerilor anticipate, iar primul pas este demiterea Guvernului.

Întrebat cum vede implicarea politică a președintelui Klaus Iohannis în ultima perioadă, Kelemen Hunor a replicat: „Nu vreau să comentez cum se implică președintele Iohannis. A învățat ceva de la Băsescu, sper că nu a învățat și lucrurile rele”.

Citește și: Kelemen Hunor: cu două tururi, UDMR ar putea să piardă 20% dintre primar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele