Idee generoasă: cluburi de lupte în mediul rural!

0
FS 61kg Semifinal: Haci ALIYEV (AZE) df. Mykola BOLOTNJUK (SVK), 11-0, (Photo: Martin Gabor)
- Reclama -

Marile idei trec adesea neobservate. Una dintre acestea a fost făcută publică săptămâna trecută de către Răzvan Pîrcălabu, singurul candidat la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Lupte. Acesta intenţionează să înfiinţeze câteva zeci de cluburi de lupte în mediul rural.

Răzvan Pîrcălabu și-a expus ideiile, multiple, care vizează relansarea acestui sport în țara noastră și lărgirea bazei de selecție, într-o declarație acordată agenției Agerpress: „Pentru noul mandat îmi propun în primul rând reformarea școlii românești de lupte. De fapt, noi am început această reformă, însă nu am făcut-o în ritmul în care am dorit eu deoarece ne-am axat în ultima perioadă pe readucerea luptelor românești în prim-planul Jocurilor Olimpice. Și ne-a reușit acest lucru prin performanța lui Saritov care a adus României prima medalie olimpică după 24 de ani”.

„De la țară pleacă domnii, de la țară vin și campionii”

„Pentru următoarea perioadă avem un proiect pentru lansarea luptelor în mediul rural. Mai exact, în cadrul proiectului pe care l-am numit ‘De la țară pleacă domnii, de la țară vin și campionii’ urmează să înființăm peste 50 de cluburi de lupte la sate. Și sperăm ca de acolo să vină următorii campioni cu care să ne mândrim la competițiile internaționale. Însă în următorul ciclu olimpic vreau să ne axăm pe ce am crescut noi, adică să luăm o medalie cu un sportiv născut în țară. Îmi doresc foarte mult ca luptele să aibă o bază de pregătire, un centru sportiv dedicat. Planul meu este ca în 8, maximum 10 ani să duc la bun sfârșit acest obiectiv, pentru ca loturile naționale să aibă un loc al lor. Putem să preluăm o tabără, poate chiar o bază care există deja sau chiar să cumpărăm un teren pe care să construim noi. Vom vedea, cert este că vreau să finalizez acest proiect în zece ani”, a mai spus Părcălabu.

Optimiștii sunt convinși că inițiativa va avea success, în mediul rural existând energii uriașe, care se irosesc în lupte fără nicio miză.

Pîrcălabu va candida în această primăvară la postul de vicepreședinte al Federației Europene de Lupte.

- Reclama -

Alegerile pentru președinția FRL vor avea loc în cadrul Adunării Generale programate în data de 26 ianuarie la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 

Sursa foto: unitedworldwrestling.org

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele