Implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, adoptată cu unanimitate de deputaţi

0
- Reclama -

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de Lege privind aprobarea OUG 66/2016 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, sumele aferente acordării acestor drepturi fiind suportate din bugetele locale ale judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, vizând stabilirea modalităţilor de finanţare ale acestui program şi beneficiarii acestuia.

Deputaţii din comisii au adoptat un amendament care prevede că, „începând cu anul şcolar 2016 – 2017, de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază şi preşcolarii din grădiniţele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate”.

Potrivit actului normativ, fructele proaspete distribuite elevilor/preşcolarilor, perioada şi frecvenţa distribuţiei, limita valorii zilnice elev/preşcolar, precum şi fondurile necesare pentru distribuţia de fructe se stabilesc şi se actualizează anual prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor. Limita valorică cuprinde preţul integral de achiziţie a fructelor proaspete, inclusiv taxa pe valoare adăugată, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz.

În actul normativ mai este precizat faptul că preşedinţii consiliilor judeţene, respectiv primarii sectoarelor municipiului Bucureşti au obligaţia de a urmări şi a verifica buna desfăşurare a procesului de aprovizionare, iar directorii unităţilor de învăţământ răspund de respectarea condiţiilor de igienă privind distribuţia fructelor proaspete către elevi sau preşcolari.

- Reclama -

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele