În loc sa elibereze deținuți, Ungaria construiește noi pușcării

Recursului compensatoriu: 2.000 condamnaţi pentru fapte precum omor, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte

0

Guvernul ungar urmăreşte să elimine suprapopularea închisorilor până la 30 septembrie şi să creeze aproape 3000 de noi locuri în penitenciare, pentru a pune capăt „afacerii” cererilor de despăgubiri, a anunţat luni ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga.

 

Miliardele de forinţi cerute ca plăţi compensatorii către deţinuţi şi reprezentanţii lor legali pentru condiţiile inadecvate de detenţie subminează încrederea în justiţie din partea membrilor societăţii, a spus Judit Varga la un eveniment la Veszprem (vest), care a marcat inaugurarea a zece noi facilităţi penitenciare în diferite localităţi din Ungaria.

Guvernul va rezolva acest lucru eliminând temeiurile legale pentru astfel de plăţi, a subliniat ea.

Cele zece noi centre de detenţie dispun de o capacitate totală de 2750 de locuri.

PSD-ALDE-UDMR au preferat să elibereze infractori periculoși

Aleșii PSD-ALDE-UDMR au hotărât, în urma cu doi ani, să elibereze mai repede din pușcării infractori periculoși, pe motiv că aceștia sunt prea înghesuiți și UE ar putea să penalizeze România din acest motiv.

Grație recursului compensatoriu, 2.000 condamnaţi pentru fapte precum omor, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte, alţi peste 14.000 de deţinuţi condamnaţi pentru diverse alte infracţiuni precum viol sau pornografie infantilă au fost eliberaţi.

Ca urmare a acestei situații, o serie de infractori s-au întors după gratii, dar au comis o serie de infracțiuni în urma cărora românii au avut de suferit.

Recursul compensatoriu ar fi ajutat mai mulți foști politicieni ajunși după gratii să iasă mai devreme din penitenciare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele