În plină campanie electorală, DNA a descins la sediul FRF

0

În războiul Răzvan Burleanu – Ionuț Lupescu, cu scaunul de președinte al FRF drept miză, a mai apărut un ”luptător” important: DNA. Procurorii  au descins, ieri, la sediul FRF pentru a ridica mai multe documente. Ce anchetează nu este deocamdată foarte clar.

Cert este că  Răzvan Burleanu îl acuză pe Ionuț Lupescu că a direcționat către firmele sale 300.000 de euro din banii FRF, atunci când era director general în cadrul acestei instituții: ” În noiembrie 2005, Lupescu bate palma cu Nașu (n.r. Mircea Sandu) și primește privilegiul de a se racorda și el la resursele FRF. A învățat foarte repede practicile “veteranilor”, pentru că, la doar trei luni de la înființare, în august 2006, firma Kick Sport Media SRL deținută de Lupescu împreună cu o asociată începe să presteze servicii pentru… FRF! În 2007, simțind poate că nu e tocmai productivitate maximă să împartă cu cineva străin banii pe care îi scoate din fotbalul românesc, Ionuț Lupescu preia integral, împreună cu familia lui, societatea Kick Sport Media SRL. El, directorul general FRF, împreună cu soția, Florentina Lupescu, și sora, Anna-Claudia Lupescu! Majoritatea facturilor au formulări extrem de vagi, dar totuși erau acceptate la plată fără probleme. Totodată, nu există un contract sau o comandă care să valideze prețurile unitare. Nu sunt precizate cantitățile. Și, firește, nici urmă de licitație sau cerere de ofertă! Lupescu, soția și sora erau plătiți de FRF prin firma Kick Sport Media SRL, potrivit formulărilor de pe facturi pentru , “Buletin Oficial FRF”, “Almanah FRF”, “Program FRF”, “Program meci”, “Ghidul suporterului”, “Raport FRF”. Deci, toate tipăriturile oficiale ale FRF le preia familia Lupescu, doar și el era oficial! FRF a plătit către firma lui Lupescu, a soției și a surorii aproximativ 200.000 de euro, la cursul mediu al perioadei. (…).În iunie 2010, tocmai când acest trio productiv Lupescu-soția-sora renunță la Kick Sport Media SRL, pornește un nou proiect dedicat “dezvoltării” fotbalului. Societatea Genți și Accesorii SRL înființată în 2007 de sora lui Lupescu și având-o unic asociat suferă niște modificări “utile”. Astfel, devine Sport Magazin SRL, iar noii acționari sunt Ionuț Lupescu și soția, Florentina Lupescu. (…) Firma lui Lupescu și a soției facturează de aproximativ 100.000 de euro, pentru serviciile oferite fără licitație, fără cerere de ofertă, în baza unui contract inexistent, fără comandă care să valideze prețurile unitare. Ba chiar unele facturi erau copiate una după cealaltă, probabil din lipsă de timp, că erau multe facturi de scris…”

În urmă cu patru ani, principalul contracandidat al lui Burleanu, Gică Popescu a fost condamnat cu o zi înainte de alegeri. Acum, cu o lună înainte de alegeri au apărut procurorii.

Citiți și: Lupescu a lansat un atac prin alunecare, cu o scrisoare fluviu, la adresa lui Burleanu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele