În proiectul de buget pe anul viitor investiţiile vor depăşi 7% din PIB

0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că în proiectul de buget pe anul viitor investiţiile vor depăşi 7% din PIB.

 

„Ştiu că anul trecut am prins parcă 5,9% la investiţii, anul acesta sunt 6,74%, foarte aproape de 7. După discuţiile avute cu ministrul Finanţelor şi cu ministrul Grindeanu, anul acesta veţi vedea că vom depăşi 7%. E bine că ne-am asumat ceva mai puţin şi să venim cu ceva mai mult. (…) Contează execuţia şi nu propunerea. Anul trecut ne-am propus ceva mult şi am obţinut ceva puţin. (…) Noi sperăm să închidem peste 7%”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Liderul PNL Florin Cîţu nu este de acord ca bugetul să fie adoptat fără alocarea a 7% din PIB pentru investiţii, conform programului de guvernare, proiectul de buget făcut public de Ministerul Finanţelor având prevăzut doar un procent de 6,71% din PIB pentru investiţii, indică surse din partid.

Conform surselor citate, Cîţu nu este de acord ca bugetul sa treacă de Parlament fără 7% din PIB pentru investiţii, cât era prevăzut în programul de guvernare.

De asemenea, fostul premier nu este de acord nici ca proiectul să treacă fără să conţină proiecte locale, pentru promovarea acestora fiind necesare amendamente la dezbaterea proiectului de buget în Parlament.

Skimmia japonica, tufele care iubesc umbra

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele