În Spania, hoții jefuiesc farmaciile

Conform presei spaniole, 19 farmacii au fost jefuite de hoţi înarmaţi, care au ameninţat cu moartea angajaţii

0

Pandemia de coronavirus a provocat o adevărată isterie la nivel mondial, a adus puternice declinuri financiare și economice, dar a provocat și panică în rândul majorității populației de pe glob. Pe fondul panicii, mai multe farmacii din Madrid au fost jefuite și jefuite de hoți.

 

Conform presei spaniole şi a Poliţiei Naţionale de la Madrid, 19 farmacii au fost jefuite de hoţi înarmaţi, care au ameninţat cu moartea angajaţii punctelor farmaceutice. De asemenea, în mai puţin de o săptămână, 11 farmacii au fost jefuite. Astfel, poliţiştii au deschis o anchetă, care a început după depistarea mai multor jafuri cu violenţă şi intimidare în farmaciile din Comunitatea Madrid. Sediul Superior al Poliţiei din Madrid a lansat un dispozitiv specific şi a găsit un modus operandi similar, ceea ce i-a determinat să identifice şi să aresteze trei persoane, cu vârste de 34, 44 şi 45 de ani.

605 oameni au murit, vineri, în Spania, în timp ce cu o zi înainte, 683 de oameni au decedat din cauza infecţiei cu coronavirus. Este a treia zi de scădere consecutivă a numărului morţilor. În Spania, numărul celor infectaţi a ajuns la 157.022, dintre care 15.843 au murit. În această ţară, s-au vindecat 55.668 de pacienţi.

Distribuția pe județe a cazurilor de coronavirus

Mai multe ţări europene îşi reduc restricţiile sau anunţă relaxări ale carantinei. Bilanţul morţilor de Covid-19 în Europa este de peste 76.000, potrivit worldometers.info.

Unii epidemiologi se tem de un „al doilea val” în caz de ieşire din izolare prematură. Potrivit celor mai recente cifre oferite de worldometers.info, la nivel global, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a atins 1.853.357, în timp ce bilanţul deceselor a ajuns la 114.253. Totodată, până la ora transmiterii acestei ştiri, 423.692 de oameni din lume au fost declaraţi vindecaţi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele