7:04, 19 oct. 2021
Acasă Educaţie În ultima jumătate de an, 200 de profesori și circa 650 de...

În ultima jumătate de an, 200 de profesori și circa 650 de elevi au participat activ la proiectele Oracle Academy

0

Cererea de profesioniști în domeniul tehnologiei digitale a crescut cu 4% anual în ultimii 10 ani, potrivit unui document al Comisiei Europene.

De exemplu, implementarea tehnologiei de cloud computing (n.red. informatică dematerializată) are potențialul de a genera aproximativ 2,5 milioane de locuri de muncă până în 2020, potrivit unui studiu pregătit pentru Comisia Europeană. Cu toate acestea, companiile din Europa se străduiesc să găsească specialiștii potriviți în domeniul IT&C pentru a-i sprijini. În același raport privind evoluția digitală, menționată anterior, Comisia a prezis că diferența dintre cererea și oferta de specialiști, în domeniul IT&C, va crește până la aproximativ 500.000 de locuri de muncă până în 2020.

Este important să reținem faptul că lipsa abilităților nu înseamnă numai lipsa angajaților cu diplome în domeniul IT. Mulți angajatori nu caută, în mod necesar, „vânătorii de joburi” cu diplome în domeniul IT, ci caută persoane cu abilități avansate de informatică. Mai mult, abilitățile IT sunt cerute și în cazul joburilor care nu sunt din domeniul IT. Un raport realizat de Burning Glass, pregătit pentru Oracle Academy, arată că aproximativ două treimi din locurile de muncă cu cele mai mari salarii și cu cea mai rapidă avansare, din domenii precum designul și marketingul, cer acum competențe în domeniul informaticii. Asta înseamnă că studenții dintr-o gamă largă de programe educaționale își pot îmbunătăți valoarea pe piața muncii prin includerea informaticii în abilitățile lor educaționale.

Citește mai mult despre Cele mai recente proiecte de succes pe News4IT.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele