Inadmisibil! Șoferii au nevoie de rovinietă pentru a se deplasa cu mașina între cartierele unui municipiu reședință de județ

0
- Reclama -

Locuitorii cartierului ploieștean Ploiești Vest (Mitică Apostol) și Cartier Triaj sunt nevoiți să achiziționeze rovinietă pentru a ajunge sa-și plătească taxele la Primărie.

Avănd în vedere că ploieștenii din Mitică Apostol și cartierul Triaj trebuie să parcurgă o porțiune din Centura de Vest a municipiului pentru a ajunge la Primărie, Finanțele Publice Locale, Casa Căsătoriilor și alte instituții, aceștia sunt obligați să achiziționeze rovinietă, deoarece, Centura de Vest este parte a drumului Național DN1 între București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș, Cluj Napoca, Oradea, Borș – frontiera cu Ungaria.

Un locuitor al cartierului ploieștean Mitică Apostol a declarat pentru Informateca că „locuitorii din cartierul Mitică Apostol, ca să meargă cu mașina la magazinele din zona de Vest a Ploieștiului, la Primărie sau la Liceele din Ploiești trebuie să își procure rovinietă, deoarece, conform legilor în vigoare,  aceasta este obligatorie ca să mergi cu mașina pe Centura de Vest a orașului, cu toate că se află în intravilanul municipiului. Și noi, locuitorii acestui cartier suntem Ploieșteni, și noi plătim taxe și impozite la fel ca și ceilalți locuitori pe buletinul cărora scrie că au domiciliul în municipiul Ploiești. Chiar nu înțeleg de ce noi trebuie să plătim aceasta taxă. Am făcut nenumărate reclamații la CNADNR, însă fără nicio soluție în favoarea noastră.

Vasile Vali Grigorescu, locuitor al cartierului Mitică Apostol, Ploiești Vest și cititor al Informateca

Din câte am înțeles, din discuțiile avute cu locuitorii cartierului Ploiești Vest (Mitică Apostol) și cartierul Triaj, singura variantă care i-ar ajuta pentru a nu mai plăti rovinieta în deplasările acestora către instituțiile din Ploiești, este ca Centura de Vest a municipiului Ploiești, de la podul rafinăriei Brazi și până la rondul de la centrul comercial Metro, să fie încadrată de semne rutiere adiționale de intrare/ieșire din municipiul Ploiești, același lucru fiind valabil și la capătul Cartierului Ploiești Vest unde este un semn adițional de ieșire din cartier.

Glasul Ploieștean face apel către Comisia municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești să analizeze propunerea locuitorilor nemulțumiți și în colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Secția Drumuri Naționale Ploiești să găsească o soluție pentru înființarea unei trecere de pietoni/pasarelă peste Centura de Vest a Ploieștiului în zona rond – Benzinărie Rompetrol, avănd în vedere că traficul, fiind vorba de un rond, este oricum restricționat la viteza de 30km/h în zona menționată, iar rondul este luminat pe timpul nopții. Această trecere de pietoni/pasarelă ar fi utilă locuitorilor din cartierul Mitică Apostol pentru a putea ajunge la Parcul Municipal Vest.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele