Înapoi în viitor cu ministrul Tineretului și Sportului

0

Ministrul Tineretului și Sportului cere schimbarea legislației achizițiilor publice pentru ca mai multe lucrări de infrastructură sportivă să poată fi demarate. Ministrul ne spune că încă de acum trei ani trebuia să avem o sală polivalentă în București, dar că avem doar o …ceartă între constructori.

“MTS a cedat terenul printr-o Hotărâre de Guvern pentru ca Primăria Bucureștiului să construiască sala. Numai că firmele se contestă între ele. Iar de suferit, suferă bucureștenii, suferă lumea sportului, suferim noi, ca țară, pentru că nu avem o sală polivalentă. Și asta pentru că firmele de construcții se ceartă între ele. Dacă nu schimbăm legislația achizițiilor publice nu vom reuși niciodată să construim nimic în România. Pentru că vor exista întotdeauna doritori care să blocheze lucrurile. Sala trebuia construită de acum trei ani, dar e o problemă între firma de pe locul 2 și cea care a câștigat licitația. Din păcate lupta aceasta între firme ne dezavantajează pe noi”, a spus Dunca.

Autoritățile intenționează încă din 2014 să construiască la București o sală polivalentă la standarde europene cu o capacitate de 12.000 de locuri, în valoare de 80,5 milioane de euro, în cadrul bazei sportive “Lia Manoliu”. Capitala primise chiar organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică 2017, dar în cele din urmă competiția a fost mutată la Cluj-Napoca din cauza faptului că lucrările la noua sală polivalentă nu începuseră.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele