Încă șapte tratamente introduse pe lista celor gratuite pentru asigurați

0

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre prin care sunt introduse, de la 1 august, în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii încă şapte tratamente. Acestea vizează, în principal, afecţiuni din cadrul programelor naţionale de sănătate.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, prin actul normativ sunt introduse şapte denumiri comune internaţionale (DCI, substanţe active) în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Vezi și Medic șpăgar se roagă la Dumnezeu pentru mai multă șpagă

Două medicamente sunt destinate bolilor oncologice (DCI Olaparibum şi DCI Apalutamidum), unul bolilor endocrine şi metabolice (DCI Evolocumab), iar un altul celor neurologice (tratamentul sclerozei multiple – DCI Cladribinum).

Celelalte trei medicamente sunt destinate tratamentului hemofiliei şi talasemiei (DCI Nonacog alpha) şi bolilor cardiovasculare (DCI Dabigatranum etexilatum şi DCI Edoxabanum), se arată în comunicat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele