Încă un PSD-ist angajat la stat / Fratele lui Marian Neacșu, de la agricultură la Aeronautică

0
secretar general psd, neacsu

Fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului din partea PSD, a fost numit în Consiliul de Administrație la Autoritatea Aeronautică Civilă, după ce a lucrat doar la firma agricolă a familiei, scrie Libertatea.

 

Mihai Neacșu a absolvit Politehnica, secția Mecanică, dar nu a practicat, lucrând doar la firma de cultivare de produse agricole a familiei, Estrella Imex SRL, vreme de 24 de ani, potrivit CV-ului său.

Potrivit contractului de mandat, Mihai Neacșu a fost numit în CA al regiei Autoritatea Aeronautică Civilă, la data de 25 februarie 2022, de către ministrul Transporturilor, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Contractul a început să producă efecte de la data de 3 martie 2022, iar durata mandatului este de 4 luni. Actul a fost prelungit cu încă două luni la 3 iulie.

Vezi și Marian Neacşu, secretar general al Guvernului

Documentul arată că atribuțiile fratelui secretarului general al Guvernului sunt, printre altele:

– să reprezinte regia în raport cu terții și în justiție;
– să aprobe direcțiile principale de activitate și de dezvoltare a regiei autonome;
– să numească și să revoce directorul/directorii și să le stabilească remunerația.

În document se mai precizează că remunerația lunară brută stabilită este de 12.656 de lei. Net înseamnă aproximativ 7.400 de lei.

Potrivit declarației de avere, în anul precedent, Mihai Neacșu a lucrat ca administrator la SC Estrella Imex SRL și a fost „coordonator compartiment sportiv” la Clubul Sportiv Municipal București. El s-a ocupat de pregătirea, antrenarea și selectarea jucătorilor CSM București pentru competițiile din cadrul Federației Române de Scrabble.

Contactat de Libertatea, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, neagă orice implicare în numirea fratelui său. „Da, este fratele meu! Nu am absolut nicio legătură cu numirea lui niciunde și nu cunosc amănunte, suntem asociați formal în acea societate de care se ocupă exclusiv! Nu păstrăm o legătură strânsă și ne vedem fiecare de viața lui!”, a transmis Marian Neacșu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele