Încă una de la Isărescu: Tudy Ionescu, fostul iubit al Oanei Zăvoranu, angajat la BNR

0
tim tudy ionescu oana vazoranu
tim tudy ionescu oana vazoranu

Tudor Tim Ionescu, finul lui Călin Popescu-Tăriceanu, cunoscut sub numele de Tudy în presa tabloidă, a fost angajat consultant la Banca Națională a României, potrivit mai multor surse citate de Economedia, fiind acum coleg cu Viorica Dăncilă.

 

Tudy a ținut ani la rândul prima pagină a ziarelor de can-can, grație relației amoroase cu Oana Zăvoranu.

Tudor Tim Ionescu a fost angajat la Cancelaria BNR, în departamentul sustenabilitate și economie verde, având funcția de „consultant strategie”, potrivit informațiilor obținute de Economedia. El a fost angajat în urmă cu o lună.

Vezi și USR îi cere lui Isărescu “reevaluarea” consilierilor Dăncilă și Pașcu

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită de asemenea consultant al guvernatorului BNR. Fostul premier PSD ocupă funcţia de consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Viorica Dăncilă „este foarte disciplinată” și „studiază” economia verde, a spus guvernatorul Mugur Isărescu despre munca la Banca Națională a fostului premier PSD.

Tudy, băiatul lui ”tata”, colegul cu Tăriceanu

Tudor Tim Ionescu (36 de ani) a fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE, dându-și demisia după numai patru zile. El a mai fost consilier general în Primăria Capitalei, în perioada 2016-2020. După alegerile locale de anul trecut, el nu a mai prins un post în Primărie.

De menționat că nașul lui Tudy Ionescu, conform articolelor de presă, ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său, iar cei doi chiar ar fi făcut afaceri împreună, potrivit profilului făcut de HotNews.ro.

Tudor Tim Ionescu susține, pe profilul de Linkedin, că vorbește fluent patru limbi străine, la care mai adaugă și chineza și olandeza. În profilul său menționează că a terminat Universite Libre de Bruxelles.

Norica Nicolai despre Tudy: Este un tip care a impresionat pe toată lumea

Potrivit unei investigații realizate în august 2014 de România Curată, numele lui Tudor Ionescu figura pe lista scurtă de candidate la concursul de admitere în Corpul Diplomatic și Consular al României – 2014, care au reusit să treacă de primele două etape de selecție.

Tudy a picat examenele de intrare în MAE, așa că n-a mai ajuns diplomat.

Site-ul stiripesurse.ro reține însă că a participat la campania pentru europarlamentare a lui Mircea Diaconu, iar, în cele din urmă, s-a înscris în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu – ALDE, unde era responsabil de relații externe ale partidului.

Profilul realizat atunci de România Curată reține următoarele detalii:

  • Ionescu Tudor Tim, alias Tudy, a fost stagiar la Parlamentul European la cabinetul lui Cristian Bușoi (2009-2010) și Luis Yanez Branuevo Garcia. Tudy a fost absolvent (conform CV-urilor care circulă pe net) de științe politice și al Institutului de Studii Europene, având și un master la Bruxelles.
  • Nașul său, conform articolelor de presă, ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său. În 2008, a devenit membru PNL și a trimis cv-ul său tuturor europarlamentarilor liberali, provocându-i pe facebook să-i testeze valoarea: ”Vreau să riscați! Riscați pentru că nu aveți nimic de pierdut. Puteți doar câștiga. Mizați pe mine, riscați împreună cu mine și veți vedea ce înseamnă un tânăr educat european și optimist”, a scris Tudy pe Facebook.
  • Norica Nicolai este europarlamentara care a apreciat calitățile lui Tudy: ”Este un tip care a impresionat pe toată lumea, a locuit mult timp singur aici la Bruxelles. Și a învățat, a făcut liceul, facultatea, acum făcea un master. Era foarte motivat să facă o carieră politică”. Tudy a facut parte dintr-o trupă de stand-up comedy, a făcut modelling și a fost membru al juriului la Festivalului Anual de Teatru Les Caprices din Bruxelles”

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele