Incendiu complex Prosper: Clădirea nu avea autorizaţie de incendiu

1

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat că centrul comercial din Sectorul 5 al Capitalei, mistuit marţi de flăcări, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Raed Arafat a confirmat că nu s-au înregistrat victime.

 

”Există un risc pentru pompieri să lucreze din interior, fiind o clădire metalică, supusă unor temperaturi foarte mari, există risc să se prăbuşească. Vor rămâne echipe în cursul nopţii acolo şi am cerut să fie evaluată clădirea de un inginer structurist, ca să ne spună dacă există risc de prăbuşire. Din cauza aceasta, drumul ar putea rămâne blocat o perioadă”, a explicat Raed Arafat, într-un interviu pentru Prima TV.

Întrebat dacă a fost identificată cauza incendiului, şeful DSU a răspuns: „E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl ştim la acest moment:  clădirea nu avea autorizaţie (de securitate la incendiu – n.r.). Ultimul control a fost în 2021, dar lipsa autorizaţiei nu înseamnă că nu poate funcţiona. Depinde de motivele lipsei autorizaţiei. Unele pot să însemne închidere, altele pot să însemne doar amendă şi să funcţioneze”.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele