Incendiu în Delta Văcărești, circulație îngreunată pe șoseaua Vitan-Bârzești

0
Incendiu Delta Văcărești 5 aprilie
Incendiu Delta Văcărești 5 aprilie

Un incendiu a izbucnit marți, la prânz, în Parcul Natural Delta Văcărești, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov.

Un incendiu de vegetatie a izbucnit marți în Delta Văcărești, flăcările fiind întinse pe circa 5000 mp (o jumătate de hectar), potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pompierii sunt prezenți cu 4 autospeciale de stingere. La fața locului sunt degajări mari de fum.

La ora 14:30, pompierii actionează cu 11 autospeciale de stingere, iar suprafața afectată s-a dublat, ajungând la circa 10.000 mp (un hectar de teren).

Poliția le cere șoferilor să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

În urma incendiului de vegetație din Delta Văcărești, traficul rutier se desfășoară pe Șos. Vitan-Bârzești sub îndrumarea polițiștilor Brigăzii Rutiere, potrivit unui comunicat al instituției.

A fost remis mesaj prin sistemul RoAlert pentru informarea și avertizarea populației.

Mesaj RoAlert
Mesaj RoAlert
Incendiul se extinde din cauza vâtului
Incendiul se extinde din cauza vâtului
Incendiu Delta Văcărești 5 aprilie
Incendiu Delta Văcărești 5 aprilie
Incendiu Delta Văcărești 5 aprilie
Incendiu Delta Văcărești 5 aprilie

La ora 15:10, incendiul este localizat, pompierii intervin pentru stingerea ultimelor focare. Suprafața afectată este aproximativ 15.000 mp.

Incendiu Delta Văcărești stins după aprox. 2 ore
Incendiu Delta Văcărești stins după aprox. 2 ore

Delta Văcărești

Incendii au loc aproape în fiecare în Delta Văcărești. Cel mai mare s-a produs în februarie 2020, fiind afectate 50 de ha, aproape 30% din cele 186 de ha ale parcului natural.

Delta Văcărești a devenit parc natural și arie naturală potejată în 2016, printr-o hotărâre de Guvern.

Delta Bucureștiului se află pe locul fostului lac Văcărești, pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței. Demersul de a transformă zona într-un parc natural a început în 2012, când Helmut Ignat a publicat în Național Geografic un articol despre „Delta dintre blocuri” și a prezentat imagini impresionante cu acest loc.

În Delta Bucureștiului și-au găsit adăpost în total circa 97 de specii de păsări, mai mult de jumătate protejate, potrivit informațiilor furnizate de Asociația Parcul Natural București. Printre acestea se numără rată roșie, stârci, egrete, eretele de stuf, cormoranii, găinușă de baltă. Zona mai adăpostește 6-7 specii de mamifere (vidra, vulpe, nevăstuică, bizam), amfibieni și reptile.

Vezi și: Delta Dunării în flăcări, incendiu stins după 11 ore de intervenție

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele