Încep restricțiile în București. Poartă mască ca să nu ajungem la lockdown!

0
- Reclama -

Cafenelele, restaurantele, cinematografele și teatrele din București se închid, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. În jurul școlilor trebuie purtate măștile.

 

Pare că suntem la un pas de lockdown, deși responsabilii din sănătate susțin că nu se întâmplă acest lucru.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară act de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de tip restaurante și cafenele în interiorul clădirilor nu este permisă în municipiul București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune etc, unde e permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazați acolo”, spune prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Dacă ești de aici, trebuie să porți mască și nu te mai poți duce la restaurant

- Reclama -

Locurile de la ATI sunt limitate, dacă vor fi depășite paturile disponibile, pacienții vor fi transferați în alte spitale din afara Capitalei.

El precizează că și teatrele, cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise.

Prefectul Capitalei a spus că, în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie.

„În afară nu s-a interzis nimic. Dar în interior (…) este implici că nu vor putea fi nunți și botezuri. Teatrele, cinemaografele se vor închide”, adaugă Cojanu.

Restricțiile intră în vigoare începând de miercuri și vor rămâne în vigoare cel puțin șapte zile.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele