Infantino a fost reales în fruntea FIFA

0

Gianni Infantino a fost ales miercuri pentru un al doilea mandat de preşedinte al FIFA, valabil până în 2025, cu ocazia celui de-al 69-lea Congres al FIFA de la Paris.

Gianni Infantino a afirmat că în cei trei ani şi patru luni de când a preluat conducerea organizaţiei, FIFA a încetat să mai fie “toxică”, transformându-se într-un exemplu de transparenţă şi luptă împotriva corupţiei, informează EFE.

“FIFA a încetat să mai fie toxică, aproape penală, devenind ceea ce trebuie să fie, o organizaţie care se preocupă de fotbalul”, a spus Infantino în deschiderea Congresului de la Paris, în cadrul căruia urmează să fie reales în funcţie.

Actualul preşedinte consideră că forul fotbalistic mondial a întors pagina după imensul scandal “FIFAgate”, izbucnit în vara anului 2015, care a scos la lumină presupuse cazuri de corupţie ale responsabililor şi care s-a soldat cu plecarea fostului preşedinte, Joseph Blatter, şi a celui considerat urmaşul acestuia, Michel Platini, conducătorul de atunci al UEFA. În discursul său, preşedintele FIFA a vorbit în engleză, franceză, spaniolă şi germană, subliniind că această zi de miercuri este una “de sărbătoare”, care marchează faptul că turneul final al Cupei Mondiale va trece, din 2026, de la 32 la 48 de selecţionate, pentru că “16 echipe în plus este mesajul cel mai puternic care se poate lansa în favoarea dezvoltării fotbalului.

Citește și: Toader, ministrul, a căștigat cât Teresa May în 2018

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele