Infectarea cu Omicron are risc de spitalizare de până la 70% mai mic decât la Delta

1
omicron
facebook/OMS

Persoanele infectate cu varianta Omicron a coronavirusului au un risc semnificativ mai mic, de până la 70%, de a fi spitalizate în comparație cu varianta Delta, conform analizei agenției britanice de securitate a sănătății, anunță France Presse.

Agenția britanică – UKHSA, care este foarte precaută, mai ales din cauza numărului redus de pacienți internați cu Omicron, persoanele infectate cu această variantș au cu 50 și 70% mai puține șanse de a ajunge la spital.

Analiza, care este în concordanță cu două studii britanice publicate miercuri, este totuși „foarte incertă din cauza numărului redus de pacienți afectați de Omicron în prezent în spital, a incapacității de a măsura eficient toate infecțiile anterioare și a răspândirii limitate a Omicron în rândul cele mai vechi grupuri”, a spus agenția într-un comunicat ofcial.

Totuși, din cauza unei răspândiri rapide a varantei Omicron a noului coronavirus, presiunea asupra sistemului spitalicesc urmează să fie gravă, potrivit agenţiei.

În pofida faptului că o mică proporţie riscă spitalizarea, este vorba despre un număr important de persoane, iar presiunea asupra NHS, sistemul public britanic de sănătate, va crește”, avertizează UKHSA.

”Numărul cazurlor este în prezent foarte mare în Regatul Unit, iar chiar o răspândire relativ slabă care necesită o spitalizare va conduce la îmbolnăvirea gravă a unui număr important de persoane”, subliniază directoarea generală a agenției, Jenny Harries.

Analiza mai arată că vaccinarea cu un ”booster” îmbunătăţeşte protecţia asgurată de vaccinuri, însă aceasta dispare rapid şi prezintă o scădere cuprinsă între 15 şi 25% la aproximativ zece săptămâni după administrarea ”booster”-ului.

De asemenea, ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid salută aceste date ”promiţătoare”, însă subliniază că este ”prea devreme” să se stabilească următoarele etape şi îi îndeamnă pe britanici la prudenţă în timpul sărbătorilor de la iarnă.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele