Inflaţia anuală din Rusia a ajuns la 17,62%

2

Inflaţia anuală din Rusia a accelerat la 17,62% până pe 15 aprilie, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2002 şi peste nivelul de 17,49% atins cu o săptămână mai devreme, volatilitatea rublei provocând creşterea preţurilor pe fondul sancţiunilor occidentale, a declarat miercuri Ministerul Economiei.

 

Preţurile tuturor produselor, de la legume şi zahăr la haine şi smartphone-uri, au crescut brusc în ultimele săptămâni, după ce Rusia a început pe 24 februarie ceea ce numeşte o operaţiune militară specială” în Ucraina.

Dar inflaţia săptămânală din Rusia a încetinit după o creştere semnificativă în ultimele săptămâni, au arătat miercuri datele serviciului de statistică Rosstat, dând băncii centrale motive să ia în considerare reducerea dobânzilor la şedinţa Consiliului de administraţie din 29 aprilie.

Banca centrală a declarat că s-ar putea să reducă rdobânda cheie de la nivelul actual de 17%, la viitoarele reuniuni ale consiliului de administraţie, şi că nu va încerca să încetinească inflaţia, pe care o ţinteşte la 4% în termeni anuali, prin orice mijloace.

Inflaţia săptămânală din Rusia a scăzut la 0,20% în săptămâna încheiată pe 15 aprilie, de la 0,66% cu o săptămână mai devreme, ducând creşterea preţurilor de consum de până acum la 11,05%, a spus Rosstat.

Află totul despre Săptămâna Mare care a început în ziua de Florii

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele