Inforadar, publicație MApN pentru contracararea știrilor false

Include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică

0

Inforadar este o publicație MApN pentru contracararea știrilor false. Ministerul Apărării Naționale lansează platforma Inforadar – Portalul Știrilor Corecte, care conține teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, dar și sfaturi practice pentru verificarea știrilor.

 

„Inforadar – Portalul Știrilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naționale dedicată contracarării știrilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spațiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înființarea Direcției informare și relații publice a MApN”, anunță MApN.

Potrivit sursei citate, portalul, disponibil pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale la adresa www.mapn.ro/inforadar, include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, sfaturi practice pentru verificarea știrilor, precum și o secțiune de studii și articole dedicată aprofundării conceptului de știri false asociate fenomenului dezinformării.

Iohannis: „Răspândirea de știri alarmiste sau de știri false poate genera o epidemie de panică”

„Platforma Inforadar este un portal dedicat atât știrilor corecte, cât și un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informație, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online.

Inforadar își propune să se dezvolte în timp, pe măsură ce vor fi identificate noi teme care, pe baza unor informații oficiale, să fie în mod corect transmise către public”, a declarat colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice a MApN.

Vezi și asoteca.ro/magazin/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele