Înregistrările atribuite lui Kovesi, verificate de Inspecţia Judiciară

0
23

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară și atribuite procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat că se așteaptă ca autoritățile competente ale statului să verifice dacă înregistrările apărute în spațiul public, care o privesc pe șefa DNA.

O înregistrare în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier”, a fost difuzată duminică, pe mai multe posturi TV.

În înregistrare, șefa DNA ar discuta cu procurorul Jean Uncheșelu: ”Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să ‘decapați’ instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Și-am avut o discuție la Cheile Grădiștei și tot nu am auzit ce s-a întâmplat. (…) Posturi în plus avem, polițiști în plus avem, specialiști în plus avem, dosare avem. (…) Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută și care nu e soluționată. (…) Mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm!”Dosarul ar fi legat cel legat de o fraudă cu 967 de case naționalizate, dosar în care Nicolae Robu și fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu au fost puși sub acuzare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele

*