INS: Producţia industrială a scăzut

0

Producţia industrială a scăzut în primele cinci luni din acest an cu 17,4% ca serie brută şi cu 17,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

”În luna mai 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 22,2% ca serie brută şi cu 15,1% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută cu 30,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 28%. În perioada 1 ianuarie–31 mai 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie –31 mai 2019, producţia industrială a fost mai mică cu 17,4% ca serie brută şi cu 17,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate”, arată datele INS.

În luna mai, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 22,2%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+31,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică,gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 1,7%.Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 15,1%, creştere susţinută de industria prelucrătoare (+20,6%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au fost mai mici cu 4,3%, respectiv cu 1,7%.

Citește și:Mugur Mihăescu ”Garcea” și-a turnat la securitate colegii, prietenii și rudele

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele