Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal

0
- Reclama -

Puterea de la Bucureşti a mai adăugat o lege controversată: cazinourile construite pe insule şi grinduri vor fi scutite de plată impozitului şi a taxelor pe teren.

Textul, care conţine şi alte facilităţi, a fost propus de senatorul Şerban Nicolae şi votat rând pe rând iniţial de colegii lui senatori, iar marţi şi de deputaţi. „Se creează paradisuri fiscale pentru niște băieți deștepți, pentru cei care au pus mâna pe insula Belina”, a acuzat opoziţia, făcând trimitere spre Liviu Dragnea.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a iniţiat o lege prin care pe insulele şi grindurile lăsate în paragină să se poată construi pensiuni, restaurante, magazine, dar şi săli cu jocuri de noroc. Iniţiatorii spun că astfel stimulează turismul.

Legătura dintre insula Belina şi Liviu Dragnea

Modul în care insula Belina din judeţul Teleorman a trecut din proprietatea statului la consiliul judeţean Teleorman, a fost investigat de procurorii DNA. Iar fostul vice premier Sevil Shaideh, dar şi foşti şefi ai consiliului judeţean teleorman sunt trimişi în judecată pentru acuzaţii de abuz în serviciu.

Insula Belina şi braţul Pavel sunt două obiective care au ajuns la compania Tel Drum, o companie despre care procurorii anticorupţie susţin că ar fi fost controlată de liderul PSD Liviu Dragnea prin intermediul unor foşti colaboratori de-ai săi.

- Reclama -

Tudor Benga, deputat USR: “Este un proiect de lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, inclusiv în această dimineaţă v-aţi bătut joc de toate procedurile. Nu înţelegem cât de departe vă puteţi duce să vă bateţi joc de ţara asta pentru Liviu Dragnea”

Opoziţia a anunţat că va contesta textul la Curtea Constituţională.

Citeşte şi SPP se dotează cu limuzine pentru demnitari

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele