Insula Sardinia – distrusă de o invazie uriașă de lăcuste

0
- Reclama -

Insectele venite în roiuri gigantice au făcut ravagii pe insula italiană, cu o lună mai devreme decât în alți ani.

Provincia cea mai afectată zonă este Nuoro, unde lăcustele au ras culturile de pe 25.000 de hectare, după ce în 2019 s-a înregistrat o invazie despre care se spune că a fost cea mai gravă din ultima jumătate de secol.

Președintele asociației agricultorilor italieni din provincia Nuoro, Leonardo Salis, a declarat că atacul lăcustelor a distrus culturile unui întreg câmp, evaporând luni întregi de muncă și investiții, scrie „The Guardian”.

Tot Salis a declarat că, după trei ani de plângeri și de propuneri adresate autorităților pentru combaterea insectelor, „suntem șocați că încă mai vorbim despre invazia lăcustelor„.

Fermierii sunt dezamăgiți, iar anul acesta unii dintre ei și-au schimbat planul de cultură pentru a încerca să limiteze pagubele, deoarece știau că nu se va schimba nimic. Printre altele, ei nu au primit încă niciun euro pentru a compensa daunele suferite„, a afirmat șeful asociației regionale a agricultorilor.

- Reclama -

Amintim, invazia vine la câteva zile după ce autoritățile regionale au aprobat despăgubiri de două milioane de euro pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de lăcuste.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele