Inteligența Artificială, folosită împotriva reclamagiilor

0

Oamenii de ştiinţă au creat un sistem bazat pe învăţarea mecanică pentru identificarea înscrisurilor mincinoase, care s-a dovedit atât de bun încât poliţia din Spania a decis deja să-l folosească.

Numit VeriPol, instrumentul a fost creat de cercetătorii galezi de la Cardiff University împreună cu colegii lor spanioli din cadrul Universităţii Charles III din Madrid special pentru a ajuta poliţiştii să separe cu uşurinţă sesizările corecte de cele false. Apelând la învăţarea mecanică şi tehnici de analizare a textului, VeriPol s-a dovedit foarte eficient şi foarte corect în evaluarea sesizărilor primite de poliţie, identificând cu mare acurateţe sesizările mincinoase primite de poliţie.

Inteligenţa artificială care foloseşte un model tradiţional de învăţare mecanică a deprins abilităţile actuale în urma unui proces de învăţare. AI-ul a parcurs peste 1.000 de sesizări procesate anterior de Poliţia Spaniolă, în care erau diferenţiate cele false de restul.

În general, sesizările mincinoase tind să fie scurte şi se concentrează mai mult pe bunul în cauză, decât pe jaful propriu-zis. De asemenea, aceste sesizări nu sunt susţinute de martori, de cele mai multe ori.

Citește și: Probleme la stână: ANZ recunoaște că scrapia a fost depistată

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele