Învățătoare din județul Iași, acuzată că strângea de la părinți semnături pentru referendum

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi supervizează o anchetă cu privire la o acuzaţie care i se adu­ce unei învăţătoare de la Şcoala Voineşti, cu privire la implicarea în campania legată de referendumul pentru revizuirea Constitu­ţiei, scrie Ziarul de Iași. Practic, învăţătoarea este acuzată că ar fi strâns semnături de la părinţi prin care aceştia declară că vor participa la refe­rendumul pentru definirea familiei.

Directorul unităţii şcolare, Maria Marciuc, ne-a declarat că, în acest moment, se realizează o anchetă internă la nivelul şcolii, în urma căreia se va decide ce măsuri vor fi luate şi dacă cadrul didactic va fi sau nu sancţionat.

„În acest moment nu ne putem pronunţa în această pri­vinţă, şi efectuăm încă o anchetă în acest sens. Cadrul didactic implicat este însă unul de bună-credinţă, cu vechime, aproape de vârsta pensionării. Vom comunica în mod oficial re­zultatele anchetei după ce se va lua o decizie în acest sens“, ne-a declarat Maria Marciuc.

Reprezentanţi ai Inspectoratu­lui Şcolar s-au deplasat în cursul zilei de ieri la unitatea şcolară din Voineşti.

„La Voineşti este în curs o cercetare disciplinară. Numai după ce această comisie îşi încheie activitatea, şi vom avea o imagine clară a ceea ce s-a petrecut sau nu în şcoală, vom putea aprecia dacă situaţia a fost sau nu gravă. Rolul ISJ în această situaţie este acela de a monitoriza modul în care se derulează această anchetă“, ne-a transmis ieri inspectorul şcolar Sabina Manea, purtător de cu­vânt al ISJ.

Citește și Robert Negoiță despre Dragnea:A greșit cu multe. Un partid nu înseamnă un om, ar fi foarte grav să fie așa

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele