Investigație Washington Post: Rudy Giuliani face lobby pentru clienți străini în paralel cu contractul de avocat al lui Donald Trump

0

Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului și actual avocat al președintelui Donald Trump, lucrează în paralel pentru clienți străini atât în nume personal, cât și în numele firmei sale Giuliani Partners, a dezvăluit cotidianul american Washington Post într-o investigație din 10 iulie. Mediafax a publicat o scrisoare în care Giuliani îi cere președintelui Iohannis amnistie pentru corupții condamnați în baza protocoalelor secrete SRI – parchete.

Giuliani a recunoscut într-un interviu pentru sursa citată că are clienți din Ucraina, Brazilia, Columbia, dar și pentru un formațiune disidentă iraniană. El nu s-a înregistrat niciodată la Departamentul de Justiție ca lobby-ist pentru aceste entități din afara SUA, motivând că nu face lobby direct pe lângă guvernul SUA.

Decizia lui Giuliani de a continua să reprezinte entități străine, deși este avocatul președintelui SUA, ridică semne de întrebare privind potențiale conflicte de interese, scrie Washington Post.

Printre clienții săi se numără și primarul orașului ucrainean Harkov, membru marcant în Partidul Regiunilor, pro-rus. Giuliani a călătorit chiar în Ucraina în noiembrie 2017 și l-a găzduit pe primarul său în martie la New York.

Citește aici tot articolul din Washington Post

Citește și Toader, un nou atac la procurorul general:S-a îndepărtat de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților cetățenilor

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele