Investiție de peste 100 de milioane de euro la fabrica de rulmenți din Alexandria

0

Compania japoneză Koyo pregătește o investiție spectaculoasă pentru punctul său de lucru din Teleorman. Asta echivalează cu noi locuri de muncă, dar și cu o dezvoltare semnificativă a zonei Teleormanului, evitată, în general de către investitori.

Vorbim despre o infuzie de capital de peste 100 de milioane de euro, care vor ajunge la Koyo Alexandria treptat, pe măsură ce noua linie de producție se va consolida. Pentru început, investiția se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro și șapte specialiști români vor pleca trei luni în Japonia pentru specializare, procedurile de fabricare a rulmenților necesari fiind cu totul noi pentru angajații fabricii din Alexandria. În acest context, ministrul român pentru Mediul de Afaceri și Comerț s-a întâlnit astăzi la Alexandria cu președintele JTEKT Corporation Japan, Tetsuo Agata, în vederea dezvoltării afacerii Koyo din România, principalul punct de lucru al acesteia aflându-se în reședința județului Teleorman.

Evenimentul a avut drept obiectiv planurile de dezvoltare a afacerii cu rulmenți, investitorul japonez intenționând să investească peste 100 de milioane de euro în fabrica de la Alexandria. Vizita delegației japoneze, din care au făcut parte membri importanți ai board-ului JTEKT, marchează o nouă etapă în extinderea afacerilor pe care concernul le are pe piața autohtonă. Favorizată va fi fabrica de rulmenți de la Alexandria, unde se pregătește amplificarea liniei de producție și îmbunătățirea acesteia.

La întâlnire au participat și autoritățile locale din județ, interesate în mod direct de investiție, printre ele numărându-se primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și prefectul județului, Florinel Dumitrescu. Aceștia i-au însoțit pe ministrul Ștefan Radu Oprea și pe cei din delegația japoneză la o plimbare prin fabrica din Alexandria și, la final, au plantat, potrivit tradiției, și un cireș în fața fabricii.

De altfel, ministrul Ștefan Radu Oprea a remarcat activitatea deosebită a celor care conduc fabrica de rulmenți din Alexandria, fapt care a determinat compania japoneză să ia în calcul o asemenea infuzie de capital în România.

“Sunt onorat să mă aflu aici și să văd că această afacere are viitor în România și cum spuneau știu cât de dificil e să aduci un proiect într-o fabrică. Și faptul că ați ales România pentru o nouă investiție, trebuie să spun felicitări managementului acestei fabrici, pentru că este evident că aici au reușit să demonstreze că țara noastră e încă competitivă.”a declarat Ștefan Radu Oprea.

Citește continuarea articolului aici: https://liberinteleorman.ro/investitie-de-peste-100-milioane-euro-in-fabrica-de-rulmenti-din-alexandria/

Sursă foto:  www.liberinteleorman.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele