Investiţiile imobiliare au depăşit în primele şase luni 566,9 milioane de euro

0

Investiţiile imobiliare au depăşit în primele şase luni 566,9 milioane de euro, de peste două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2021, potrivit studiului realizat de o firmă de consultanţă imobiliară.

 

Din volumul total al investiţiilor de pe piaţa imobiliară din România, de 566,9 milioane de euro în primul semestru, 476,9 milioane de euro au fost realizate în ultimele trei luni, potrivit unui studiu realizat de compania Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

Anul trecut, în primele două trimestre s-au tranzacţionat în total active imobiliare de 194 milioane de euro.

Domeniul de retail a atras cele mai multe investiţii în 2022, un total de 249,7 milioane de euro. Printre activele tranzacţionate se numără centrul comercial Cora, din Cluj-Napoca, şi întregul portofoliu Value Center, care include parcurile de retail DN 1 Value Center, de lângă Bucureşti, dar şi Dâmboviţa Mall din Târgovişte şi alte spaţii comerciale din Zălău, Ploieşti, Sfântu Gheorghe şi Bârlad.

Pe locul doi, în topul domeniilor în care s-a investit, se află segmentul de birouri, cu tranzacţii care au totalizat 220,3 milioane de euro.

China cumpără aproape 300 de avioane Airbus

„Investitorii actuali sunt în cea mai mare parte companii specializate, precum S Immo, Hagag, Indotek, MAS RE, Arcona Property Fund. 69% din valoarea totală investită în Real Estate în această perioadă a venit de la companii tip REIT (Real Estate Investment Trust), companii de profil care deţin, operează sau finanţează active imobiliare care produc venituri. Cea mai mare sumă plătită pentru un singur activ imobiliar din România în 2022 s-a dat pentru proiectul de birouri Expo Business Park, din Bucureşti. Există însă premise ca această sumă să fie depăşită până la finalul anului, într-o tranzacţie care ar viza tot un proiect nou de birouri”, a declarat Nicolae Ciobanu, Managing Partner – Head of Advisory Fortim Trusted Advisors.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele