Investițiile străine, foarte rare în județul Dâmbovița. Care este cauza și ce se poate face

0

Investițiile străine, foarte rare în județul Dâmbovița. Care este cauza și ce se poate face. Soldul investițiilor străine directe în județul Dâmbovița este, conform BNR, de 393 de milioane de euro. Adică o sumă extrem de mică dacă se ține cont de potențialul enormul potențial economic al județului. Iar lucrurile ar fi stat mult mai rău dacă nu ar fi venit investiția în Artic Găești, cea care a revitalizat economia zonei și a pus județul pe harta celor mai mari exportatori din România.

 

Anul trecut, compania a finalizat investiţia de 150 de milioane de euro în a doua unitate de producţie din Dâmbovița. Conform companiei, s-au creat 1400 de locuri de muncă, iar produsele fabricate la Găești vor ajunge în nu mai puțin de 85 de țări din întreaga lume.

Vezi și Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Prin urmare, este o certitudine că investițiile reprezintă cel mai important motor de dezvoltare al comunităților locale. Crearea de locuri de muncă produce bunăstare și aduce bani la bugetul de stat, degrevându-l în același timp de cheltuieli inutile cu asistența socială. În plus, o investiție mare oferă tot felul de oportunități furnizorilor locali, care își pot crește afacerile exponențial.

Astfel, autoritățile ar trebui să transforme în prioritate zero atragerea de investiții. Asta mai ales că, în județul Dâmbovița, rata șomajului era la sfârșitul lunii iulie de 3,2%, una destul de mare.

Vezi cel mai eficient purificator de aer capabil să distrugă coronavirus și să te țină departe de COVID-19

 

Imagine: Pixabay

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele