Invictus: 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan ne vor reprezenta la Toronto

0

România participă în premieră, în acest an, la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, 24 septembrie-1 octombrie. În lot sunt incluşi 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan.

Avionul a decolat, joi dimineață, împreună cu cei 15 militari români, care vor ajunge pentru prima dată la Jocurile Invictus din Canada. Nu au plecat singuri, ci împreună cu familia și cu antrenorul lor, informează TVR.

Invictus Team România va participa la șase discipline sportive individuale — tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot. De asemenea, echipa României va concura și în competiția de volei din poziția șezând.

Lotul de sportivi care vor reprezenta România la competiția internațională Invictus Games Toronto 2017 este următorul:Atletism: maior Laurențiu Șerban (rănit în anul 2006, în Afganistan), plutonier Doru Hamza (rănit în anul 2008, în Afganistan), sergent Bogdan Dragomir (rănit în anul 2016, în Afganistan); Ciclism: plutonier adjutant principal Costel Stanciu (rănit în anul 2012, în Afganistan), plutonier adjutant Costinel Slăniceanu (rănit în anul 2006, în Afganistan), plutonier major Irinel Matei (rănit în anul 2008, în Afganistan); Canotaj în sală (la simulator): locotenent Ciprian Iriciuc (rănit în anul 2015, în Afganistan), plutonier major Dumitru Paraschiva (rănit în anul 2009, în Afganistan).Haltere: maior Nicolae Grigore (rănit în anul 2007, în Afganistan), plutonier adjutant principal Eugen Mănăilă (rănit în anul 2010, în Afganistan); Tir cu arcul: caporal Eugen Pătru (rănit în anul 2014, în Afganistan), plutonier Ionuț Butoi (rănit în anul 2008, în Afganistan), colonel Augustin Pegulescu (rănit în anul 2009, în Afganistan), colonel (rtr.) Dorin Petruț (rănit în anul 2007, în Irak); Înot: plutonier major Ionel Eugen Bida (rănit în anul 2010, în Afganistan); Volei din șezut: participă toți cei 15 sportivi români.

Principele Radu consideră că participarea delegației române la Jocurile Invictus de la Toronto reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul României din acest an: „Faptul că toată suflarea românească trebuie să fie alături de cei 15 reprezentanți ai Armatei Române, care vor concura la Toronto, atât de departe, într-o țară îndepărtată geografic, dar care e foarte aproape de noi în privința valorilor comune, este ceva ce trebuie să vină natural. Nu numai pentru că sunt militari, nu numai pentru că o parte a colegilor lor și-au dat viața pentru țară și ei erau cât pe ce să plătească cu viața patriotismul și simțul datoriei, dar faptul că astăzi ei ne dau și o lecție de competiție, de râvnă, pentru ca ei să fie mai buni decât au fost ieri, și, în final, extraordinar de marele exemplu moral pe care-l dau, într-o lume plină de imoralitate — toate acestea mă fac să cred că avem de-a face cu unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul României pe anul 2017″.

La rândul său, ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton, și-a exprimat convingerea că echipa României își va lăsa amprenta asupra acestor jocuri: “Am convingerea că echipa României își va lăsa amprenta asupra acestor jocuri. În calitate de membri activi sau veterani ai forțelor Armate Române, dumneavoastră reprezentați ceea ce are România mai bun. Prin prisma misiunii dumneavoastră și a suferințelor pe care le-ați îndurat, întruchipați valorile curajului, determinării, patriotismului și sportivității. Vă bucurați de respectul și admirația românilor și vă pot spune cu certitudine că vă bucurați de respectul și admirația forțelor armate canadiene și a poporului canadian, mândru să numească România un prieten și un aliat”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele