Invitație la dezbatere: Strategia Energetică a Capitalei

0
- Reclama -

Primarul general, Gabriela Firea a lansat  în dezbatere publică Strategia Energetică a Capitalei. Discuţiile vor fi ample, subiectul este unul generous şi plin de capcane, datorii și interese.

„Știm de la ce pornim, știm către ce ne îndreptăm, și anume modernizarea și redimensionarea rețelei de termoficare. Suntem într-un parteneriat cu Uniunea Europeană, printr-un acord semnat de Guvernul României, suntem pe cale de a obține 187 de milioane de euro, prin Programul Infrastructură Mare, dar până ajungem la această finanțare extrem de importantă pentru modernizarea rețelei de termoficare — sumă care ne va fi utilă doar pentru jumătate dintre conducte; pentru restul va trebui să obținem altă finanțare este nevoie să depășim câțiva pași. Niciun euro nu vine de la Bruxelles, fără să dovedim că știm care este radiografia domeniului strategic pe care dorim să îl finanțăm cu fonduri europene, care este strategia noastră și unde ne îndreptăm”, a spus Gabriela Firea, care a vorbit şi despre neajunsuri. „Neajunsurile sunt evidente: o rețea îmbătrânită, o rețea veche, în mare parte construită înainte de 1989, conducte termice care au durata de viață, de obicei, în jurul a 20 de ani — această durată de viață fiind de mult depășită, de aceea au loc pe perioada sezonului rece foarte multe avarii. Insuficienta bugetare și lipsa de investiții coerente în această Regie au determinat ca aceste conducte să aibă un grad mare de uzură”.

Firea a atras atenția asupra faptului că atât RADET cât și ELCEN au acumulat de-a lungul anilor datorii istorice și că un proces de reorganizare este absolute necesar.

 

Sursa foto: b1.ro

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele