Antreprenorul Ioan Simion: „Indiferent de ceea se întâmplă, fără doctori și fără mâncare nu se poate trăi”

0
ioan-simion-new-money

Intrat în lumea antreprenoriatului acum trei decenii cu un service auto, astăzi omul de afaceri câmpinean Ioan Simion (72 ani) deține fabrica de echipamente petroliere Confind, dar acum câțiva ani a hotărât să-și extindă aria de business în agricultură și sănătate, scrie New Money.

Compania producătoare de echipamente petroliere Confind are cam 1000 de angajați și a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de cca. 180 de milioane de lei, cu un profit net de aproximativ 4 milioane de lei. Omul de afaceri spune cu privire la această afacere că a avut norocul ca lucrând în această industrie mulți ani, să știe ce se cere pe piață.

Observând însă vulnerabilitatea industriei petroliere, a cumpărat acum patru ani un teren agricol de 250 de hectare comasat integral undeva lângă Balș (Olt), după vreo trei ani de căutări.  A investit în el puțin peste un milion de euro, fiind convins că agricultura este una dintre industriile de viitor pentru țara noastră și înființat astfel societatea Agroserv Confind. Producția o vinde în acest moment către marii traderi agricoli din țară, însă intenționează să creeze un sistem integrat cu fermă zootehnică, abator, carmangerii și magazine.

 

Citește și: Centrul medical SanConfind din Câmpina – visul unui antreprenor român devenit realitate

De asemenea, el a investit circa 22 de milioane de euro pentru a pune bazele celui mai mare centru medical din județul Prahova, SANCONFIND.

Vorbind despre motivul pentru care a intrat în domeniul sănătății și al agriculturii, Ioan Simion a declarat că „indiferent de ceea se întâmplă, fără doctori și fără mâncare nu se poate trăi”.

Citiți articolul complet pe New Money.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele