Ioan Simion: „Statul nu m-a ajutat în niciun fel, dar nici nu m-a încurcat prea mult”

0
SanConfind Ioan Simion
Ioan Simion
- Reclama -

Continuăm seria de articole în care reprezentanți ai mediului privat de afaceri din țara noastră vorbesc despre sprijinul pe care l-au simțit – sau nu –  din partea statului român de-a lungul activității lor. De această dată am discutat cu domnul Ioan Simion, acționar majoritar al societății Confind din Câmpina, al Centrului Medical SANCONFIND și al societății Agroserv Confind. Acesta ne-a declarat că statul nu l-a ajutat în niciun fel, dar nici nu l-a încurcat prea mult. Cum anume s-a întâmplat asta, vă invităm să vedeți din declarațiile de mai jos ale omului de afaceri. 

Ioan Simion: „ar trebui ca și statul, când greșește, să ne plătească dobândă”

 „Confind, de 27 de ani, nu avut probleme cu ANAF-ul. Acum am avut un incident pentru că aceste controale de la ANAF sunt făcute fără responsabilitate. Vor să strângă bani sub orice formă, apoi statul folosește acești bani, dar nu plătește pentru ei dobândă.

Noi, întreprinderile, suntem obligați să plătim orice crede de cuviință ANAF, deci statul; dar ar trebui ca și statul, când greșește, să ne plătească dobândă. În astfel fel s-ar responsabiliza și inspectorii ANAF. Eu, dacă nu plătesc, nu pot să particip la licitații.

În cazul amintit mai sus, până la urmă cei de la ANAF ne-au dat dreptate, dar am primit banii după șase luni. Dincolo de destabilizarea cash flow-ului, eu plătesc și dobândă pentru că am luat bani de la bancă, în locul celor reținuți abuziv de ANAF.

Inspectorii ANAF sunt un fel de zbiri, sunt stat în stat. Această instituție ar trebui să aprecieze o companie care timp de 25 de ani a plătit la timp toate obligațiile. Nu este un tratament egal pentru toate firmele, mai ales dacă ne comparăm cu firmele de stat!”, a declarat pentru Informateca antreprenorul român. 

- Reclama -

Ioan Simion: „Pentru a încuraja exporturile, ar trebui ca personalul ambasadelor (…) să-și facă treaba pentru care este plătit”

O altă mare problemă, mai ales pentru companiile care vor să facă export, sunt atașații comerciali din ambasadele românești. Pentru a încuraja exporturile, ar trebui ca personalul ambasadelor să dea companiilor românești un oarecare ajutor, să-și facă treaba pentru care este plătit: să organizeze întâlniri cu companii din zona respectivă, să cunoască mediul de afaceri din țara în care se află.

Departamentele economice din multe ambasade sunt plătite degeaba. Am întâlnit în ambasade oameni care nu cunosc nimic despre firmele locale. Doar în Argentina am avut o experiență pozitivă –  singurul consilier economic de ambasadă care și-a făcut treaba și ne-a fost de mare ajutor!”, a mai declarat Ioan Simion.

Ioan Simion: „Sugerez reprezentanților Guvernului să ia exemplul altor țări, cum ar fi Iranul”

Embargoul impus Rusiei ne-a silit să închidem reprezentanța Confind de la Moscova. Aveam export bun, piața rusească este enormă, cel puțin pentru noi. Acum exportăm foarte-foarte puțin. Sugerez reprezentanților Guvernului să ia exemplul altor țări, cum ar fi Iranul. Primul Ministru francez s-a dus în Iran imediat ce a apărut zvonul că se ridică embargoul. La noi nu s-a întâmplat nimic asemănător”, ne-a mai spus acesta.

Societatea Confind a fost înființată în mai 1991 la Câmpina, începându-și activitatea cu producția de organe de asamblare și ventilație cu ac și dezvoltând mai târziu producția de echipamente pentru industria petrolieră.

 

Citește și: Antreprenorul Ioan Simion: „Indiferent de ceea se întâmplă, fără doctori și fără mâncare nu se poate trăi”

 

Societatea Agroserv Confind și-a început activitatea în 2013, la Balș (jud. Olt), unde deține 250 de hectare de teren agricol comasate integral.

Centrul Medical SANCONFIND este cel mai mare spital privat din județul Prahova, deschis în 2015 pe locul vechiului spital din Poiana Câmpina. Centrul medical ocupă o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 11.000 mp și cuprinde secții de maternitate, recuperare şi baleneoteraie, imagistică, ambulator și laborator.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele