UPDATE: Iohannis adresează tuturor forţelor politice din Moldova un apel pentru respectarea democraţiei

0

CC moldoveană a votat în sprijinul oligarhului Plahotniuc și a dizolvat Parlamentul. Acestea cu toate că blocul pro-european și Moldova avea aseară Prim-Ministru în persoana Maiei Sandu.

Preşedintele Iohannis adresează tuturor forţelor politice din Moldova un apel ferm pentru respectarea democraţiei şi a statului de drept, anunță un comunicat de presă.

“Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce priveşte statul de drept şi buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său faţă de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere. Această situaţie de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forţelor politice, care trebuie să manifeste calm şi reţinere în această perioadă şi să acorde astfel prioritate stabilităţii politice a ţării”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și În ciuda interdicției Curții Constituționale, Zinaida Greceanîi a fost aleasă președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Pavel Filip, care a preluat funcţia de preşedinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului şi suspendarea din funcţia de preşedinte a lui Igor Dodon.

Citește și Cioloș o felicită pe Maia Sandu pentru scaunul de Prim Ministru

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele