Iohannis: Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității! Voi contesta Codurile la CCR

0

Preșdintele Klaus Iohannis a condamnat adoptarea Codului penal în Camera Deputaților și a anunțat că va contesta atât modificările la Codul penal, cât și pe cele aduse Codului de procedură penală. Iohannis a acuzat PSD că practică o dictatură a majorității în Parlament și că nu a ținut cont de niciun argument adus de Opoziție împotriva modificării codurilor.

Sinteza declarațiilor lui Klaus Iohannis:

Astăzi s-au votat în Parlamentul României mai multe modificări la Codul Penal. Doresc să comentez acest lucru, pe care îl consider absolut revoltător. Este absolut inadminsibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației.

Mulți politicieni spun că ar trebui să dăm mai multă atenție Parlamentului. Pentru asta, Parlamentul trebuie să dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere, și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterea într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil: se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției.

Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă când voi contesta la CCR actul normativ. Este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările sunt, în mare parte, fie inutile sau toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele pentru a le contesta.

Citește și Codul Penal a fost adoptat în Parlament, legea ajunge pe masa lui Klaus Iohannis

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele