Iohannis, critici pentru PSD-ALDE în plenul Parlamentului: “Nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu modificările legilor justiției și codurilor penale”

0

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj critic și intransigent miercuri coaliției PSD-ALDE în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri. Șeful statului a făcut apel la revenirea asupra modificărilor aduse de majoritatea parlamentară legilor justiției și Codurilor penale.

”Celebrăm centenarul într-o perioadă tumultoasă, iar unele abordări populiste și demagogice au semănat discordie. Spiritul națiunii e însă viu și s-a manifestat în susținerea fără echivoc în fața oricăror încercări de a pune în pericol principiile și valorile”, a spus președintele.

”Domnilor parlamentari și guvernanți, ascultați vocea românilor, recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la înălțimea Centenarului și nu îl dezonorați”, a mai transmis el.

Klaus Iohannis a subliniat că printre cele mai importante idealuri ale Marii Uniri au fost respectul legii și libertatea individului.

”Este responsabilitatea dvs să asigurați o bună legiferare, astfel ca deciziile să fie adaptate le nevoile reale ale societății. E încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au susținerea oamenilor și nu corespund standardelor europene. Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor, nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu modificările legii justiției și codurilor penale, incongruente cu o democrație veritabilă”, a mai avertizat președintele.

Citește și Dacian Cioloș:Teodorovici să demisioneze urgent. PSD vrea să limiteze libertatea de circulație a românilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele